Jablková žemľovka s orechmi

2015-09-29

Ingrediencie

  • 6 žemli, 6 dl mlieka,1 balíček vanilínového cukru, 40 g práškového cukru, štipka soli, 2 vajcia, 50 g roztopeného masla. Jablková plnka: 500 g očistených jabĺk, 80 g cukru, 80 g zomletých orechov, 80 g hrozienok, 20 g masla na poliatie.

Postup

Krok 1

Žemle z predošlého dňa prekrojíme napoly, zalejeme teplým mliekom, vytlačíme, pridáme vanilínový a práškový cukor, vajcia, roztopené maslo a premiešame. Olúpané jablká postrúhame, pridáme cukor, mleté orechy, hrozienka a všetko spolu premiešame. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou, vložíme do nej polovicu pripravených žemli, posypeme rozmiešanými jablkami, zakryjeme druhou polovicou žemli, polejeme roztopeným maslom a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečenú žemľovku posypeme práškovým cukrom a podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1224
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1225

Podobné recepty:
  • Mäkké medovníčky

    Mäkké medovníčky

  • Sulati - grécke jedlo

    Sulati - grécke jedlo

  • Škoricové placky

    Škoricové placky

kuk