Halušky - príloha

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g múky, polovicu lyžičky prášku do pečiva, 1,5 dl mlieka, 2,5 dl vody, 1 vajce, polovicu lyžičky soli, 1 lyžicu masti.

Postup

Krok 1

Do múky sa zamieša kypriaci prášok, pridá sa mlieko, vo vode vyšľahané vajce, mierne sa osolí a zamieša na ľahké cesto. Pripravené cesto sa zavára (pretláča cez cedák na halušky) do mierne osolenej vriacej vody a halušky sa varia domäkka. Po zavarení sa zľahka zamiešajú, aby sa nepripálili na dno, potom sa vyberú, opláchnu studenou vodou a nechajú dobre odkvapkať. Nakoniec sa omastia roztopeným tukom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1306
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1307

Podobné recepty:
  • Cestovinová ryža

    Cestovinová ryža

  • Holandská omáčka pripravená v mixéri

    Holandská omáčka pripravená v mixéri

  • Tekvicové čatní

    Tekvicové čatní

kuk