Domáce cestoviny - prílohové

2016-05-11
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Celkový čas : 30 min.

Popis

Pripraviť si domáce cestoviny nie je vôbec náročné. Recept Vám ukáže, ako ich jednoducho pripravíte v pohodlí domova.

Ingrediencie

  • 800 g hrubej múky
  • 4 ks vajcia
  • 1.5 dl vody
  • múku na vyvaľkanie

Postup

Krok 1

Z múky, vajec a vody sa vypracuje obvyklým spôsobom cesto, rozdelí sa na menšie bochníky a prikryté sa nechajú odležať. Odležané cesto sa rozvaľká na tenké plátky a po čiastočnom osušení sa nakrája na rôzne tvary (široké rezance, fliačky a pod.). Nakrájané cesto sa nechá vyschnúť.

Krok 2

Cestovina sa varí v potrebných množstvách vo vriacej osolenej vode ako príloha k rôznym pokrmom alebo na prípravu samostatných pokrmov.

Krok 3

Cestovina varením zväčší objem o 140 - 150 %.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1294
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1295

Podobné recepty:
  • Mäsové knedle

    Mäsové knedle

  • Špenátové knedle s parmezánom

    Špenátové knedle s parmezánom

  • Obyčajný zemiakový šalát

    Obyčajný zemiakový šalát

kuk