Knedle kysnuté
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Ingrediencie
- 7 dl mlieka, 30 g droždia, 1 lyžičku cukru, 1,5 kg hrubej múky, 1 vajce, 1 lyžičku soli.
Postup
Krok 1
Z časti vlažného mlieka, cukru, tretiny múky a droždia sa pripraví kvások a nechá vykysnúť. Do zvyšku múky sa pridá vajce rozšľahané v mlieku, soľ, kvások, dobre sa zamieša a vypracuje na hladké, nelepkavé cesto, ktoré sa nechá vykysnúť. Vykysnuté cesto sa rozvaľká na hrubší plát, asi 10 - 15 mm, z ktorého sa pomocou formičky vypichujú guľaté bochníky, nechajú sa vykysnúť. Vykysnuté bochníky sa vložia do vriacej osolenej vody a varia 10 - 12 minút, počas varenia sa obracajú. Uvarené knedle sa prepichnú vidličkou, aby z nich vyprchala para a nezrazili sa. Knedle sa podávajú k rôznym pokrmom, hlavne k smotanovým omáčkam.