Knedle kysnuté

2015-09-29

Ingrediencie

  • 7 dl mlieka, 30 g droždia, 1 lyžičku cukru, 1,5 kg hrubej múky, 1 vajce, 1 lyžičku soli.

Postup

Krok 1

Z časti vlažného mlieka, cukru, tretiny múky a droždia sa pripraví kvások a nechá vykysnúť. Do zvyšku múky sa pridá vajce rozšľahané v mlieku, soľ, kvások, dobre sa zamieša a vypracuje na hladké, nelepkavé cesto, ktoré sa nechá vykysnúť. Vykysnuté cesto sa rozvaľká na hrubší plát, asi 10 - 15 mm, z ktorého sa pomocou formičky vypichujú guľaté bochníky, nechajú sa vykysnúť. Vykysnuté bochníky sa vložia do vriacej osolenej vody a varia 10 - 12 minút, počas varenia sa obracajú. Uvarené knedle sa prepichnú vidličkou, aby z nich vyprchala para a nezrazili sa. Knedle sa podávajú k rôznym pokrmom, hlavne k smotanovým omáčkam.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1044
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1045

Podobné recepty:
  • Omáčka Café de Paris

    Omáčka Café de Paris

  • Zeleninová remuláda

    Zeleninová remuláda

  • Višňové čatní

    Višňové čatní

kuk