Žemľové knedle (kysnuté)

2015-09-29

Ingrediencie

  • 7 dl mlieka, 20 g droždia, 900 g hrubej múky, 1 lyžičku soli, 1 vajce, 200 g sendviča (žemle).

Postup

Krok 1

Z trochy vlažného mlieka, droždia a trochy múky sa pripraví kvások, ktorý sa nechá nakysnúť. Do hrubej múky (trocha sa odloží na pomúčenie dosky) sa pridá soľ, vajce rozšľahané v mlieku, kvások a zvyšok vlažného mlieka a dobre sa vypracuje na cesto. Nakoniec sa pridá na kocky nakrájaný sendvič a cesto sa nechá nakysnúť. Nakysnuté cesto sa rozdelí na rovnomerné diely, ktoré sa vyvaľkajú na podlhovasté šišky s priemerom asi 5 cm, dlhé 20 cm. Pripravené šišky sa vložia do vriacej osolenej vody a varia sa asi 20 - 25 minút. Po zavarení sa nadvihnú, aby sa nepripálili ku dnu, počas varenia sa občas obrátia. Uvarené knedle sa vyberú, popichajú vidličkou, aby sa odparili, a nakrájajú na rovnomerné plátky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 923
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

924

Podobné recepty:
  • Omáčka so slávkami

    Omáčka so slávkami

  • Vyprážané šištičky ako príloha k rybe

    Vyprážané šištičky ako príloha k rybe

  • Krupicové knedličky

    Krupicové knedličky

kuk