Cícerová kaša

2016-04-14
  • Počet porcií : 2
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 20 min.
  • Celkový čas : 35 min.

Popis

Cícer nie je len "veľký hrach". Je to strukovina vhodná pre všetky vekové kategórie.

Ingrediencie

  • 500 g cícera
  • soľ
  • rastlinný olej
  • 30 g hladkej múky
  • 3 strúčik cesnaku
  • 1 ks cibule

Postup

Krok 1

Cícer umyjeme, zalejeme vodou, osolíme a necháme postáť cez noc. Na druhý deň vodu zlejeme, cícer opláchneme a uvaríme v menšom množstve vody.

Krok 2

Mäkký cícer prelisujeme a zahustíme zápražkou pripravenou z rastlinného oleja a múky. Nakoniec ochutíme rozotretým cesnakom. Podávame posypané cibuľou opraženou na troche rastlinného oleja.

Krok 3

Vhodnou prílohou sú rôzne zeleninové šaláty, ktoré sa môžu kombinovať s hlavnou rastlinnou skupinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1934
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1935

Podobné recepty:
  • Špenátové lievance so syrovou omáčkou

    Špenátové lievance so syrovou omáčkou

  • Fazuľový guláš

    Fazuľový guláš

  • Hrachové krokety

    Hrachové krokety

kuk