Zapekaná šošovica

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g šošovice, rastlinný olej, 2 cibule, 2 póry, 2 zeleninové papriky, soľ, mleté čierne korenie, 100 g syra tofu.

Postup

Krok 1

Vopred namočenú šošovicu uvaríme do mäkka a scedíme. Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a speníme v rozohriatom rastlinnom oleji. Pridáme očistené póry a zeleninové papriky pokrájané na kolieska, soľ, mleté čierne korenie, scedenú šošovicu a postrúhaný syr tofu. Všetko spolu zľahka premiešame. V prípade, že je zmes veľmi hustá rozriedime ju trochou vývaru z uvarenej šošovice. Vložíme do ohňovzdornej misy, ktorú sme zľahka vytreli rastlinným olejom, a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podľa chuti môžeme pred zapečením pridať rozotretý cesnak. Hotové jedlo podávame s rôznymi druhmi zeleninových šalátov, ktoré sú vhodné v kombinácii s hlavnou rastlinnou skupinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1667
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1668

Podobné recepty:
  • Karfiolové fašírky s hubami

    Karfiolové fašírky s hubami

  • Syrové rezne

    Syrové rezne

  • Placky z cukiet II

    Placky z cukiet II

kuk