Fazuľa so zemiakmi a kôprom na kyslo
2018-01-19- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľa so zemiakmi a kôprom na kyslo
Ingrediencie
- 300 g suchej fazule
- 400 g zemiakov
- 2 ks cibule
- rastlinný olej
- mletá červená paprika
- 3 zrnko čierneho korenia
- 2 zrnko nového korenia
- 1 ks bobkový list
- 20 g hladkej múky
- soľ
- ocot
- umelé sladidlo
- nadrobno posekaný čerstvý kôpor
Postup
Krok 1
Deň vopred prebratú, umytú a namočenú fazuľu uvaríme do polomäkka a scedíme. Zemiaky očistíme a pokrájame na kocky. Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji, pridáme pokrájané zemiaky a opražíme. Potom pridáme mletú červenú papriku, scedenú fazuľu, celé čierne korenie a nové korenie, bobkový list a múku opraženú nasucho. Všetko trocha podlejeme vychladnutým vývarom z fazule a udusíme do mäkka. Nakoniec osolíme a ochutíme octom, umelým sladidlom a nadrobno posekaným čerstvým kôprom.