Fazuľová kaša I

2018-02-08

Popis

Fazuľová kaša. Aj k fazuľovej kaši môžeme podávať zeleninové šaláty.

Ingrediencie

  • 300 g suchej fazule
  • rastlinný olej
  • 20 g polohrubej múky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • majorán
  • 2 ks cibule
  • rastlinný olej

Postup

Krok 1

Prebratú a umytú fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody. Na druhý deň ju uvaríme a zomelieme v mäsovom mlynčeku. Z rastlinného oleja a polohrubej múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme vychladnutou vodou z uvarenej fazule, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, povaríme 20 minút a zmiešame so zomletou fazuľou. Do hotovej kaše vmiešame trošku majoránu a podľa potreby dosolíme. Podávame na plytkých tanieroch dochutené nadrobno posekanou opraženou cibuľkou ktorú sme pripravili na rastlinnom oleji. Aj k fazuľovej kaši môžeme podávať zeleninové šaláty, ktoré sa hodia k hlavnej rastlinnej skupine.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1825
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1826

Podobné recepty:
  • Jablková žemľovka I

    Jablková žemľovka I

  • Ovsené fašírky

    Ovsené fašírky

  • Rožky plnené tvarohom a pomarančmi

    Rožky plnené tvarohom a pomarančmi

kuk