Sliepka pečená na transylvánsky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg mladej sliepky, 1 lyžičku soli, 30 g slaniny, 1 malú cibuľu, 1 čerstvý šampiňón, 30 g hydinovej pečene, mleté čierne korenie, majorán, 1 lyžicu masla, 2 krajce sendviča (žemle), 0,5 dl mlieka, 1 vajce, petržlenovú vňať, 0,5 dl oleja, 2 dl hydinového vývaru.

Postup

Krok 1

Mladá očistená, umytá a osušená sliepka sa naplní plnkou, zašije alebo uzavrie kovovou ihlicou. Naplnená sliepka sa osolí, potrie olejom, mierne podleje vývarom a vloží na pekáči do rúry upiecť domäkka. Počas pečenia sa polieva vlastnou šťavou a podľa potreby podlieva vývarom. Upečená sliepka sa vyberie, šťava podľa potreby sa buď vyvarí, alebo doleje, povarí a dochutí soľou. Príprava plnky: Sendvič sa nakrája na kocky a navlhčí mliekom. Vajce sa uvarí natvrdo. Na kocky nakrájaná slanina sa opraží do sklovita, pridá sa nadrobno nakrájaná cibuľa, očistené, na tenké plátky nakrájané šampiňóny, nadrobno nasekaná, očistená hydinová pečeň a spolu sa podusí. Počas dusenia sa osolí, okorení mletým čiernym korením a nakoniec majoránom. Do pripravenej vychladenej zmesi sa pridá do spenenia vymiešané maslo, zmiešané s navlhčeným sendvičom, na drobné kocky nakrájané, natvrdo varené vajce a najemno nasekaná petržlenová vňať. Zmes sa zľahka premieša a podľa potreby dochutí soľou. Pri podávaní sa porcia sliepky podáva s plnkou a podlieva šťavou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1393
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1394

Podobné recepty:
  • Mačací výkrik

    Mačací výkrik

  • Perlička na horárkin spôsob

    Perlička na horárkin spôsob

  • Bažant na slanine

    Bažant na slanine

kuk