Filé z pŕs poularda na parížsky spôsob

2018-02-14

Popis

Filé z pŕs poularda na parížsky spôsob. Vhodné prílohy: vyprážané zemiaky, zemiakový šalát, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, jablkový kompót.

Ingrediencie

  • 1,2 kg pŕs z poularda
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžica hladkej múky
  • 2 ks vajcia
  • 3 lyžica mlieka
  • 1 lyžica masla

Postup

Krok 1

Z očistených, vykostených, kože zbavených, umytých a osušených pŕs sa nakrája filé s hmotnosťou 150 g na porciu. Filé sa zľahka naklepe, osolí, obalí v dvoch tretinách múky a ceste pripravenom z vajec rozšľahaných v mlieku a zvyšku múky. Po čiastočnom odkvapkaní cesta sa filé vypraží na mierne rozohriatom oleji dozlata. Vyprážané filé sa pokvapká roztopeným maslom a hneď sa podáva. Vhodné prílohy: vyprážané parížske zemiaky, zemiakový šalát, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, jablkový kompót, porcia - rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1484
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1485

Podobné recepty:
  • Srdiečkové rizoto

    Srdiečkové rizoto

  • Kuracie prsia tempura

    Kuracie prsia tempura

  • Kura na japonský spôsob

    Kura na japonský spôsob

kuk