Kurča pečené na baskický spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg kurča, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 150 g masla, 1 cibuľu, 1 mrkvu, 300 g papriky, 150 g rajčiakov, 150 g šunky, 1 dl vína madeira, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, osušené kurča sa osolí a okorení. Na 1/3 masla sa opraží najemno nakrájaná cibuľa, na tenké rezance pokrájaná mrkva, do základu sa vloží kurča, mierne podleje vodou a pečie sa v rúre domäkka. Počas pečenia sa kurča polieva šťavou a podľa potreby dolieva vodou. Na tretinu masla sa pridá na rezance nakrájaná, očistená paprika a na kúsky nakrájané očistené rajčiaky, osolia sa, podusia a nakoniec sa pridá na rezance nakrájaná šunka. Udusená zelenina sa uchová v teple. Upečené kurča sa vyberie, do šťavy sa pridá víno madeira, povarí sa a zjemní zvyškom masla. Pri podávaní sa porcia kurčaťa obloží dusenou zeleninou a mäso poleje šťavou. Vhodné prílohy: dusená ryža, rôzne upravené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 998
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

999

Podobné recepty:
  • Voňavé zelené kuracie karí

    Voňavé zelené kuracie karí

  • Kotlety z morky na kráľovský spôsob

    Kotlety z morky na kráľovský spôsob

  • Galantína z kurčaťa

    Galantína z kurčaťa

kuk