Hubové rizoto s mrkvou a so zelerom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
Ingrediencie
- 2 cibule, rastlinný olej, 400 g čerstvých húb, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, 250 g ryže, 1 lyžica rastlinného oleja, mletá červená paprika, 2 mrkvy, polovica zeleru, nadrobno posekaná čerstvá zelerová vňať
Postup
Krok 1
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme v rozohriatom rastlinnom oleji. Pridáme očistené huby pokrájané na plátky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme drvenou rascou a udusíme do mäkka. Prebratú ryžu umyjeme, necháme odkvapkať, prudko opražíme v rozohriatom oleji a osolíme. Potom pridáme mletú červenú papriku, očistenú mrkvu a zeler, pokrájané na kocky a uvarené do polomäkka, a udusené huby. Všetko spolu premiešame, zalejeme vriacou vodou (na jeden diel ryže dva diely vody), prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry a dusíme až 30 minút. Hotové rizoto podávame posypané nadrobno posekanou čerstvou zelerovou vňaťou. Ako prílohu môžeme podávať rôzne druhy zeleninových šalátov.