Jahňací tokáň

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g jahňacieho stehna bez kosti, 0,5 dl oleja, 50 g slaniny, 150 g cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1 lyžičku hladkej múky, 1 lyžicu rajčiakového pretlaku, 1 dl bieleho vína.

Postup

Krok 1

Očistené, čiastočne odblanené, umyté a osušené jahňacie stehno sa nakrája na rezance. Na rozohriatom oleji sa rozškvarí na kocky nakrájaná slanina, pridá sa nadrobno nakrájaná cibuľa, so soľou rozotretý cesnak a krátko sa opraží. K cibuli sa pridá pripravené mäso, osolí, okorení a podusí. Na tuk vydusená šťava sa zapráši múkou (pri príprave menšieho množstva netreba použiť múku), opraží, pridá sa rajčiakový pretlak a biele víno a spolu sa dusí (podľa potreby sa doleje horúcou vodou). Vhodné prílohy: halušky, rozlične upravená ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1121
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1122

Podobné recepty:
  • Teľacie závitky plnené syrom a šunkou

    Teľacie závitky plnené syrom a šunkou

  • Jahňací rogan josh

    Jahňací rogan josh

  • Roštenka s kyslou uhorkou

    Roštenka s kyslou uhorkou

kuk