Jahňacie pliecko na víne s rozmarínom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g jahňacieho stehna bez kosti, 2 lyžice masti, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1 lyžičku hladkej múky, 1 dl bieleho vína, 1 vetvičku rozmarínu, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžičku sardelovej pasty, 2 dl bieleho vývaru.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, osušené jahňacie pliecko sa nakrája na rovnomerné kúsky, asi 5 ks na porciu. Pripravené mäso sa na rozohriatom tuku opraží, zapráši múkou, osolí, okorení, pridá sa rozmarín, nastrúhaný cesnak, sardelová pasta, zaleje vínom, prípadne podľa potreby aj vývarom, zamieša a pomaly sa pod pokrývkou dusí domäkka. Počas dusenia sa premieša, podľa potreby dolieva vývarom. Udusené, mäkké mäso sa podáva na horúcom tanieri, poliate šťavou. Vhodné prílohy: rozlične upravená dusená ryža, rozlične upravené zemiaky, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 775
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

776

Podobné recepty:
  • Severoafrické jahňacie s kus-kusom

    Severoafrické jahňacie s kus-kusom

  • Roštenka alebo filé na víne

    Roštenka alebo filé na víne

  • Koruna z pečenej jahňaciny

    Koruna z pečenej jahňaciny

kuk