Vyprážané jahňa v syrovom cestíčku

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g jahňacieho mäsa predného s kosťou, 1 lyžičku soli, 50 g hladkej múky, 2 vajcia, 0,5 dl mlieka, 150 g tvrdého syra, olej, 1 lyžicu masla, citrón.

Postup

Krok 1

Očistené, čiastočne odkostené, umyté, osušené jahňacie mäso predné (krk, bok, zákrčie) sa nakrája na rovnomerné kúsky, 2- 3 ks na porciu. Pripravené mäso sa vloží do vriacej osolenej vody, asi 4 - 5 minút sa povarí (blanšíruje), vyberie, nechá odkvapkať a dobre vychladnúť. Vychladnuté kúsky mäsa sa osolia, obalia v časti múky a v syrovom cestíčku (ktoré sa pripraví z rozšľahaných vajec s mliekom, múkou a strúhaným syrom). Obalené mäso sa pomaly v rozohriatom oleji vypráža z obidvoch strán (alebo vo fritéze) dozlata. Pred podávaním sa vypražené mäso pokvapká roztopeným maslom a podáva sa s rezom citróna. Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 769
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

770

Podobné recepty:
  • Lotyšský fazuľový šalát

    Lotyšský fazuľový šalát

  • Zapečené jahňacie stehná

    Zapečené jahňacie stehná

  • Banány v palacinke

    Banány v palacinke

kuk