Jahňacie filé s broskyňou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g jahňacieho stehna bez kosti, 1 lyžičku soli, 2 lyžice hladkej múky, olej, 50 g masla, 100 g broskyňového kompótu. 1 vajce, olej.

Postup

Krok 1

Z očisteného, umytého a osušeného stehna sa nakrája filé, 2 ks na porciu, zľahka sa naklepú, krátko sa narežú okrajové blany, osolí sa, pomúči a opečie na rozohriatom oleji z obidvoch strán. Tuk po opekaní sa zleje, pridá sa maslo, vložia opečené filé a krátko sa podusia. Olúpané broskyne sa nakrájajú na mesiačiky, obalia v múke a v rozšľahaných vajciach (obalia sa dvakrát) a vypražia v rozohriatom oleji dozlata. Na porciu sa podávajú 2 ks filé, poliate šťavou, ozdobené vyprážanými broskyňami. Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, jemnejšie druhy zeleninových, ovocných šalátov, kompóty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 821
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

822

Podobné recepty:
  • Dusené bravčové rezne

    Dusené bravčové rezne

  • Krkovička na horčici

    Krkovička na horčici

  • Závitky z bravčového mäsa so syrom

    Závitky z bravčového mäsa so syrom

kuk