Jahňacie filé s broskyňou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 800 g jahňacieho stehna bez kosti, 1 lyžičku soli, 2 lyžice hladkej múky, olej, 50 g masla, 100 g broskyňového kompótu. 1 vajce, olej.
Postup
Krok 1
Z očisteného, umytého a osušeného stehna sa nakrája filé, 2 ks na porciu, zľahka sa naklepú, krátko sa narežú okrajové blany, osolí sa, pomúči a opečie na rozohriatom oleji z obidvoch strán. Tuk po opekaní sa zleje, pridá sa maslo, vložia opečené filé a krátko sa podusia. Olúpané broskyne sa nakrájajú na mesiačiky, obalia v múke a v rozšľahaných vajciach (obalia sa dvakrát) a vypražia v rozohriatom oleji dozlata. Na porciu sa podávajú 2 ks filé, poliate šťavou, ozdobené vyprážanými broskyňami. Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, jemnejšie druhy zeleninových, ovocných šalátov, kompóty.