Prírodné jahňacie rebierko
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 800 g jahňacieho chrbta s kosťou, 1 lyžičku soli, 3 lyžice masti, 100 g cibule, mleté čierne korenie, 1 lyžičku hladkej múky, 2,5 dl vody.
Postup
Krok 1
Jahňací chrbát sa očistí od povrchových blán a šliach, umyje, osuší a nasekajú sa porcie dvojitých rebierok. Rebierka sa zľahka naklepú, okrajové blany krátko narežú, osolia a okorenia. Upravené rebierka sa na rozohriatom tuku rýchlo opečú. Na tuku po opečení sa dozlata opraží nadrobno nakrájaná cibuľa, zapráši múkou, opraží, zaleje vodou, zamieša a povarí. Do základu sa vložia opečené rebierka a dusia sa domäkka. Udusené, mäkké rebierka sa vyberú, vložia do kastróla, šťava sa podľa potreby dochutí soľou a precedí na rebierka. Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, rozličná prírodne upravená zelenina, zeleninové šaláty.