Baraní jazyk na sardele

2015-12-01

Popis

Ak hľadáte recept na prípravu sardelovej pasty, vhodné je skombinovať ju s baraním jazykom. Ako prílohu odporúčame zemiaky, ryžu.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho jazyka
  • 1 ks cibuľu
  • 3 lyžica masti
  • 4 dl vody
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica sardelovej pasty

Postup

Krok 1

Očistené baranie jazyky sa dobre umyjú. Nadrobno nakrájaná cibuľa sa opraží dozlata na masti a zaleje vodou. Do základu sa vložia pripravené jazyky, osolia a pod pokrývkou sa dusia domäkka. Počas dusenia sa jazyky obracajú a podľa potreby dolievajú vodou. Udusené jazyky sa vyberú, vložia do studenej vody, nechajú vychladnúť a olúpu sa. Šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží, zaleje vlažnou vodou, zamieša a dobre prevarí. Prevarená šťava sa precedí. Do šťavy sa pridajú rozotreté sardely alebo pasta, vložia olúpané, nakrájané jazyky a spolu sa krátko povaria.

Krok 2

Vhodné prílohy: varené zemiaky, dusená ryža, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1025
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1026

Podobné recepty:
  • Falošné cinzano

    Falošné cinzano

  • Jahňacie rezne so syrom

    Jahňacie rezne so syrom

  • Indiánske špagety

    Indiánske špagety

kuk