Baraní jazyk vyprážaný

2015-12-01

Popis

Určite sa medzi Vami nájdu aj tí, ktorí obľubujú baraní jazyk. Podávame ich ihneď, aby nestratili šťavnatosť.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho jazyka
  • 1 lyžička soli
  • 2 ks vajcia
  • 0.5 dl mlieka
  • 3 lyžica hladkej múky
  • strúhanku
  • olej

Postup

Krok 1

Dobre umyté baranie jazyky sa vložia do osolenej vody a uvaria sa domäkka. Uvarené jazyky sa vychladia v studenej vode a olúpu. Potom sa pozdĺž nakrájajú na dva plátky, 2 - 3 ks na porciu. Nakrájané jazyky sa osolia, obalia v múke, rozšľahaných vajciach s mliekom a v strúhanke. Obalené jazyky sa vyprážajú v dobre rozohriatom oleji z obidvoch strán. Vypražené jazyky sa podávajú ihneď, aby nestratili typickú chuť a šťavnatosť.

Krok 2

Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, zemiakový šalát, francúzsky šalát, jemné zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1262
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1263

Podobné recepty:
  • Pečené jahňacie stehno s rozmarínom

    Pečené jahňacie stehno s rozmarínom

  • Barania hruď plnená na poľský spôsob

    Barania hruď plnená na poľský spôsob

  • Rýchla večera z cestovín

    Rýchla večera z cestovín

kuk