Baraní jazyk vyprážaný
2015-12-01- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Iné
Popis
Určite sa medzi Vami nájdu aj tí, ktorí obľubujú baraní jazyk. Podávame ich ihneď, aby nestratili šťavnatosť.
Ingrediencie
- 800 g baranieho jazyka
- 1 lyžička soli
- 2 ks vajcia
- 0.5 dl mlieka
- 3 lyžica hladkej múky
- strúhanku
- olej
Postup
Krok 1
Dobre umyté baranie jazyky sa vložia do osolenej vody a uvaria sa domäkka. Uvarené jazyky sa vychladia v studenej vode a olúpu. Potom sa pozdĺž nakrájajú na dva plátky, 2 - 3 ks na porciu. Nakrájané jazyky sa osolia, obalia v múke, rozšľahaných vajciach s mliekom a v strúhanke. Obalené jazyky sa vyprážajú v dobre rozohriatom oleji z obidvoch strán. Vypražené jazyky sa podávajú ihneď, aby nestratili typickú chuť a šťavnatosť.
Krok 2
Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, zemiakový šalát, francúzsky šalát, jemné zeleninové šaláty.