Baranie obličky vinárske
2015-12-02- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Iné
Popis
Chuť baraních obličiek doplnené po vinársky, červeným vínom. Vyskúšajte aj túto kombináciu chutí.
Ingrediencie
- 800 g baraních obličiek
- 0.75 dl oleja
- 1 ks cibuľu
- 1.5 dl červeného vína
- petržlenovú vňať
Postup
Krok 1
Očistené, odblanené, loja zbavené baranie obličky sa rozrežú na polovice, vyrežú sa z nich žilky, umyjú a osušia. Upravené obličky sa nakrájajú na hrubšie rezance alebo hranolčeky. Na rozohriatom oleji sa spení nadrobno nakrájaná, očistená cibuľa, pridajú sa nakrájané obličky, opražia, zastreknú červeným vínom, osolia a dusia domäkka. Počas dusenia sa obličky zamiešajú, podľa potreby sa dolievajú vínom.
Krok 2
Vhodné prílohy: varené zemiaky, dusená ryža, zeleninové šaláty.