Baranie obličky na uhorský spôsob

2015-12-02

Popis

Skúste baranie obličky na uhorský spôsob. Recept Vám povie ako na to.

Ingrediencie

  • 800 g baraních obličiek
  • cibuľu
  • 1 lyžica masti
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 1 dl bieleho vývaru
  • 2.5 dl kyslej smotany

Postup

Krok 1

Očistené, odblanené, loja zbavené baranie obličky sa rozrežú na polovice, vyrežú sa z nich žilky, umyjú a osušia. Upravené sa nakrájajú na hrubšie rezance alebo hranolčeky.

Krok 2

Na masti sa spení nadrobno nakrájaná cibuľa, zapráši paprikou, podusí, pridajú sa obličky a spolu sa dusia. Počas dusenia ich treba občas zamiešať. Po vydusení na tuk sa zaprášia múkou (múka sa použije len v prípade, ak treba viacej šťavy), opražia, mierne zalejú vývarom, povaria, osolia, pridá sa smotana a spolu sa krátko podusia. (Pri príprave jednej porcie sa nemusia zaprášiť múkou.)

Krok 3

Vhodné prílohy: halušky, varené zemiaky, dusená ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1344
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1345

Podobné recepty:
  • Alsaská pivová polievka (Francúzsko)

    Alsaská pivová polievka (Francúzsko)

  • Žabky

    Žabky

  • Jahňacie stehno na majoráne

    Jahňacie stehno na majoráne

kuk