Baranie pliecko s bielou cibuľovou omáčkou

2015-12-02

Popis

Chutné baranie mäsko pripravené na jemnej omáčke. Baranie pliecko s bielou cibuľovou omáčkou podávame s knedľou.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho pliecka bez kosti
  • 0.5 l vody
  • 2 lyžica octu
  • 2 strúčik cesnaku
  • bobkový list
  • nové korenie
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička cukru
  • 75 g masla
  • 100 g cibule
  • 2 lyžica hladkej múky
  • 1 dl kyslej smotany

Postup

Krok 1

Očistené a umyté baranie pliecko sa zaleje horúcou vodou, pridá sa ocot, korenie, cesnak a varí miernym varom domäkka. Uvarené mäso sa vyberie z vývaru a vývar sa použije na omáčku. Nadrobno nakrájaná cibuľa sa spení na masle, pridá sa múka, opraží a zaleje vlažným vývarom, zamieša, dochutí soľou, cukrom a dôkladne prevarí.

Krok 2

Hotová omáčka sa precedí a zjemní smotanou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, žemľové knedle.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 743
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

744

Podobné recepty:
  • Grilované jahňacie kotlety

    Grilované jahňacie kotlety

  • Jahňacie stehno na anglický spôsob

    Jahňacie stehno na anglický spôsob

  • Provensálske cestoviny

    Provensálske cestoviny

kuk