Baranie pliecko s bielou cibuľovou omáčkou
2015-12-02- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Iné
Popis
Chutné baranie mäsko pripravené na jemnej omáčke. Baranie pliecko s bielou cibuľovou omáčkou podávame s knedľou.
Ingrediencie
- 800 g baranieho pliecka bez kosti
- 0.5 l vody
- 2 lyžica octu
- 2 strúčik cesnaku
- bobkový list
- nové korenie
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička cukru
- 75 g masla
- 100 g cibule
- 2 lyžica hladkej múky
- 1 dl kyslej smotany
Postup
Krok 1
Očistené a umyté baranie pliecko sa zaleje horúcou vodou, pridá sa ocot, korenie, cesnak a varí miernym varom domäkka. Uvarené mäso sa vyberie z vývaru a vývar sa použije na omáčku. Nadrobno nakrájaná cibuľa sa spení na masle, pridá sa múka, opraží a zaleje vlažným vývarom, zamieša, dochutí soľou, cukrom a dôkladne prevarí.
Krok 2
Hotová omáčka sa precedí a zjemní smotanou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, žemľové knedle.