Tatranské baranie filé
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 800 g baranieho stehna bez kosti, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 lyžice masti, 2 cibule, 1 lyžicu hladkej múky, 1 lyžicu rajčiakového pretlaku, 6 dl vody, 50 g slaniny, 100 g brusnicového kompótu, 50 g chrenu.
Postup
Krok 1
Z očisteného, umytého, osušeného baranieho stehna sa nakrájajú filé - 2 ks na porciu. Mäso sa zľahka naklepe, krátko sa narežú okrajové blany, osolí sa a okorení. Pripravené filé sa opečie z obidvoch strán na tuku. Na tuku po opekaní sa opraží nadrobno nakrájaná cibuľa, na ktorú sa vložia opečené rezne, zastreknú vodou a dusia domäkka. Udusené mäso sa vyberie, šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží, zaleje vodou, rozmieša a dobre prevarí. Šťava sa precedí na udusené filé, pridá sa na kocky nakrájaná opražená slanina, podľa potreby sa dochutí soľou, korením a krátko povarí. Vhodné prílohy: uvarené zemiaky, rozlične upravená ryža, zeleninové šaláty.