Baranie rebierko na spôsob Cyrano

2015-12-02

Popis

Rebierko z barana pripravené s rôznymi chuťami. Ochutnajte baranie rebierko na spôsob Cyrano.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho chrbta s kosťou
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžica masti
  • 150 g husacej pečene
  • 2 lyžica hladkej múky
  • 2 ks vajcia
  • 4 lyžica mlieka
  • strúhanku
  • 400 g konzervovaných artičôk
  • 150 g konzervovaného hrášku
  • 1 lyžica masla
  • olej na vyprážanie

Postup

Krok 1

Baraní chrbát, čiastočne odkostený, odblanený, zbavený prebytočného tuku, sa umyje vo vlažnej vode a osuší. Z chrbta sa nasekajú rebierka, zľahka naklepú, krátko narežú okrajové blany a mäso sa čiastočne uvoľní od kosti. Pripravené rebierka sa osolia, okorenia a rýchlo opečú na časti rozohriatej masti.

Krok 2

Vychladené opečené rebierka sa obalia v trojobale a vyprážajú v oleji dozlata. Zároveň na zvyšku rozohriateho tuku sa opečú úhľadne nakrájané plátky očistenej husacej pečene, ktoré sa pred podávaním osolia. Vo vývare dobre ohriate artičokové spodky sa naplnia hráškom poduseným na masle.

Krok 3

Pri podávaní sa na tanier položia plnené artičokové spodky, na ktoré sa umiestni vyprážané baranie rebierko a navrchu ozdobí opečeným plátkom husacej pečene.

Krok 4

Vhodné prílohy: vyprážaná zemiaková slama, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 880
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

881

Podobné recepty:
  • Bravčové kotlety Koliba

    Bravčové kotlety Koliba

  • Šusterský guláš

    Šusterský guláš

  • Jahňacie plnené veľkonočnou hlavičkou

    Jahňacie plnené veľkonočnou hlavičkou

kuk