Baranie rebierko na spôsob Cyrano
2015-12-02- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Popis
Rebierko z barana pripravené s rôznymi chuťami. Ochutnajte baranie rebierko na spôsob Cyrano.
Ingrediencie
- 800 g baranieho chrbta s kosťou
- 1 lyžička soli
- 2 lyžica masti
- 150 g husacej pečene
- 2 lyžica hladkej múky
- 2 ks vajcia
- 4 lyžica mlieka
- strúhanku
- 400 g konzervovaných artičôk
- 150 g konzervovaného hrášku
- 1 lyžica masla
- olej na vyprážanie
Postup
Krok 1
Baraní chrbát, čiastočne odkostený, odblanený, zbavený prebytočného tuku, sa umyje vo vlažnej vode a osuší. Z chrbta sa nasekajú rebierka, zľahka naklepú, krátko narežú okrajové blany a mäso sa čiastočne uvoľní od kosti. Pripravené rebierka sa osolia, okorenia a rýchlo opečú na časti rozohriatej masti.
Krok 2
Vychladené opečené rebierka sa obalia v trojobale a vyprážajú v oleji dozlata. Zároveň na zvyšku rozohriateho tuku sa opečú úhľadne nakrájané plátky očistenej husacej pečene, ktoré sa pred podávaním osolia. Vo vývare dobre ohriate artičokové spodky sa naplnia hráškom poduseným na masle.
Krok 3
Pri podávaní sa na tanier položia plnené artičokové spodky, na ktoré sa umiestni vyprážané baranie rebierko a navrchu ozdobí opečeným plátkom husacej pečene.
Krok 4
Vhodné prílohy: vyprážaná zemiaková slama, zeleninové šaláty.