Baranie rebierko na červenom víne

2015-12-02

Popis

Na vinársky spôsob pripravené chutné baranie rebierko. Vychutnajte si ho v dobrej spoločnosti a s prílohou podľa chuti.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho chrbta s kosťou
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžica masla
  • 50 g slaniny
  • 2 ks cibule
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 0.5 dl bieleho vývaru
  • 1 dl červeného vína
  • muškátový kvet

Postup

Krok 1

Baraní chrbát sa čiastočne odkostí, odblaní, odstráni sa prebytočný tuk, mäso sa umyje vo vlažnej vode a osuší. Z upraveného chrbta sa nasekajú rebierka, zľahka naklepú, krátko narežú okrajové blany a čiastočne sa uvoľní mäso od kosti. Rebierka sa osolia, potrú roztopeným maslom z obidvoch strán a nechajú sa odležať.

Krok 2

Údená slanina sa nakrája na drobné kocky, opraží do sklovita, pridá sa nadrobno nakrájaná, očistená cibuľa a nechá sa speniť. Na slanine a cibuli sa opečú rebierka. Opečené mäso sa vyberie, základ sa zapráši múkou, opraží, zaleje vývarom a nechá dobre prevariť. Prevarená šťava sa precedí na opečené rebierka, pridá sa červené víno, dochutí muškátovým kvetom, podľa potreby soľou a nechá podusiť.

Krok 3

Mäso sa pri podávaní poleje šťavou.

Krok 4

Vhodné prílohy: rozlične upravená dusená ryža, zemiaky, brusnicový alebo ríbezľový kompót.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1084
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1085

Podobné recepty:
  • Otočené rezne

    Otočené rezne

  • Hovädzie mäso na olivách

    Hovädzie mäso na olivách

  • Hovädzie s paprikou na grécky spôsob

    Hovädzie s paprikou na grécky spôsob

kuk