Homár na spôsob Duglére

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 kg mrazeného homára, 1 lyžičku soli, 2 lyžice masla, 0,25 dl brandy, 1,5 dl bieleho vína, 1 lyžicu rajčiakového pretlaku, 100 g čerstvých rajčiakov, pažítku, 1 dl suchého vína madeira. Na omáčku: 2 lyžice masla, 1 lyžicu hladkej múky, 3 dl hovädzieho vývaru.

Postup

Krok 1

Rozmrazený, očistený, umytý, osušený homár sa vloží do mierne osolenej vriacej vody variť. Mäso z uvareného homára sa vyberie, nakrája na kusy a opečie na dvoch tretinách masla, poleje sa brandy, flambuje a zaleje bielym vínom. Pridá sa rajčiakový pretlak a biela omáčka, krátko sa povarí. Nakoniec sa pridajú na kúsky nakrájané, olúpané a jadrovníkov zbavené rajčiaky, nakrája pažítka, dochutí sa vínom madeira a povarí. Príprava omáčky: Na rozohriate maslo sa pridá múka, opraží a zaleje vývarom, dobre rozmieša a povarí. Podľa potreby dochutí sa soľou a hotová omáčka sa precedí. Vhodná príloha: biele pečivo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 955
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

956

Podobné recepty:
  • Treska na koreňovej zelenine

    Treska na koreňovej zelenine

  • Rybársky koláč

    Rybársky koláč

  • Cestovinová párty

    Cestovinová párty

kuk