Tuniak na bolonský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg mrazeného tuniaka, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1,5 dl oleja, 1 cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, 1 mrkvu, kúsok zeleru, 0,5 dl vývaru z rýb, 1 dl bieleho vína, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Z rozmrazeného, očisteného, umytého, osušeného tuniaka sa nakrájajú 200 g porcie. Nakrájané porcie tuniaka sa osolia, okorenia a opečú na oleji z obidvoch strán dočervena. Na výpeku sa spení nadrobno nakrájaná cibuľa, prelisovaný cesnak, pridá sa na jemné rezance nakrájaná mrkva, zeler, zaleje vývarom, časťou vína a krátko podusí. Do podusenej zeleniny sa vložia opečené porcie tuniaka a dusia sa pod pokrývkou domäkka. Počas dusenia sa podľa potreby dochutí soľou, mletým čiernym korením a dolieva vínom. Porcia duseného tuniaka sa umiestni na tanier a podleje šťavou s vložkou zeleniny a posype petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, upravená ryža, rôzne druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 795
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

796

Podobné recepty:
  • Plnené rybacie balíčky

    Plnené rybacie balíčky

  • Aromatické mušle varené vo woku

    Aromatické mušle varené vo woku

  • Omeleta s údenou treskou

    Omeleta s údenou treskou

kuk