Tuniak pečený
2015-09-29Ingrediencie
- 1 kg mrazeného tuniaka, 1 cibuľu, petržlenovú vňať, 0,5 dl oleja, citrón, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 klinčeky, 100 g masla, 2 lyžice strúhanky, 0,5 dl vývaru z rýb.
Postup
Krok 1
Z rozmrazeného, očisteného, umytého, osušeného tuniaka sa nakrája filé, 200 g na porciu. Filé sa potrie marinádou a nechá sa odležať. Marináda: Marináda pripravená z oleja, citrónovej šťavy, nadrobno nasekanej cibule, petržlenovej vňate, soli, korenia a rozdrvených klinčekov. Marinované filé tuniaka sa vloží do časťou masla vymastenej gratinky, posype jemnou strúhankou a pokvapká zvyškom roztopeného masla. Pripravený tuniak sa vloží do rúry piecť. Počas pečenia sa polieva vlastným výpekom a podľa potreby sa podlieva vývarom. Pečený tuniak sa podáva v gratinke. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.