Filé z tresky na portugalský spôsob

2018-02-14

Popis

Filé z tresky na portugalský spôsob. Vhodná príloha: rôzne upravené zemiaky.

Ingrediencie

  • 1 kg mrazenej tresky
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžica oleja
  • 2 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička oregana
  • petržlenovú vňať
  • kôpor
  • citrón
  • 1 dl sladkej smotany
  • 1 lyžica francúzskej horčice
  • 1 ks citrón
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička worcestra
  • pažítku
  • žeruchu
  • 125 g majonézy

Postup

Krok 1

Rozmrazená, očistená, umytá, osušená treska sa rozreže na polovice, čiastočne vykostí a nakrája filé, 180 g na porciu. Filé sa mierne osolí, okorení, vloží do vhodnej nádoby, zaleje marinádou a nechá sa marinovať 24 hodín v chlade. Marinované filé sa opečie na zvyšku oleja z obidvoch strán domäkka. Marináda: Marináda sa pripraví z polovice oleja, ktorý sa vymieša s prelisovaným cesnakom, oreganom, sekanou petržlenovou vňaťou a kôprom. Príprava omáčky: Základná majonéza sa vymieša so smotanou a horčicou, pridá sa nasekaný kôpor, petržlenová vňať, pažítka, žerucha, ochutí sa soľou, mletým čiernym korením, worcestrom, cukrom a citrónovou šťavou. Pečené filé sa obloží plátkami citróna a omáčka sa podáva osobitne v omáčniku. Vhodná príloha: rôzne upravené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1350
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1351

Podobné recepty:
  • Treska zapečená so zeleninou

    Treska zapečená so zeleninou

  • Úhor na spôsob domácej gazdinej

    Úhor na spôsob domácej gazdinej

  • Makrela s jogurtom na indický spôsob

    Makrela s jogurtom na indický spôsob

kuk