Šťuka morská pečená
2015-09-29Ingrediencie
- 1 kg mrazenej morskej šťuky, 1 lyžičku soli, citrón, 1 lyžicu horčice, 0,5 dl oleja, 1 dl vývaru z rýb, 1 lyžičku múčneho masla, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Z rozmrazenej, očistenej, umytej a osušenej šťuky sa nakrája filé, 200 g na porciu. Filé sa osolí, pokvapká citrónovou šťavou a slabo potrie horčicou. Pripravené filé sa vloží na pekáč s olejom, rýchlo opečie z obidvoch strán, podleje časťou vývaru a vloží do rúry piecť. Počas pečenia sa podľa potreby polieva. Upečené filé sa vyberie, šťava sa vydusí na tuk, pridá múčne maslo, krátko opraží, zaleje vývarom a nechá prevariť, podľa potreby sa dochutí soľou. Šťava sa precedí na filé. Pečená šťuka sa podáva na tanieri, posype petržlenovou vňaťou a podleje šťavou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.