Vyprážaný sleď

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g vypitvaných sleďov, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, citrón, 2 lyžice hladkej múky, 1 vajce, 0,5 dl mlieka, 150 g strúhanky, olej na vyprážanie, 2 lyžice horčicového masla, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistené, vypitvané, umyté a osušené slede sa osolia, okorenia, pokvapkajú citrónovou šťavou a nechajú odležať. Pripravené slede sa obalia v múke, vajciach rozšľahaných s mliekom a v strúhanke. Obalené sa vyprážajú v rozohriatom oleji z obidvoch strán. Vyprážané slede sa posypú petržlenovou vňaťou a podávajú sa s plátkom horčicového masla. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 889
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

890

Podobné recepty:
  • Morská belica na spôsob Bercy

    Morská belica na spôsob Bercy

  • Rybacie nugety s mätovým jogurtom (India)

    Rybacie nugety s mätovým jogurtom (India)

  • Pečený losos s kaparami

    Pečený losos s kaparami

kuk