Mrena morská na provensálsky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg vypitvanej mreny, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1 dl oleja, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, citrón, 1 dl vývaru z rýb, 2 lyžice masla.

Postup

Krok 1

Očistená, vypitvaná, umytá a osušená morská mrena sa rozreže na polovice, odstráni sa chrbtová kosť a ostatné väčšie kosti. Nakrája sa filé s hmotnosťou 170 g na porciu. Filé sa mierne osolí a okorení a vloží vnútornou stranou hore na vymastený pekáč. Uložená ryba sa posype nadrobno nakrájanou cibuľou, nasekaným cesnakom, polovičným množstvom sekanej petržlenovej vňate, pokvapká citrónovou šťavou, posype sa zvyškom soli, mletého čierneho korenia a vloží do rozohriatej rúry piecť asi na 25 minút. Upečené filé sa vyberie, šťava sa vydusí na tuk, cibuľa sa krátko opraží, zaleje vývarom a povarí. Porcia pečeného filé sa potrie horčicovým maslom, ozdobí stebielkom petržlenovej vňate a podleje vlastnou šťavou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, rôzne druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1066
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1067

Podobné recepty:
  • Pstruh na španielsky spôsob

    Pstruh na španielsky spôsob

  • Cestoviny s ružovou omáčkou

    Cestoviny s ružovou omáčkou

  • Jazyk morský na jadranský spôsob

    Jazyk morský na jadranský spôsob

kuk