Makrela v horčici

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg vypitvanej makrely, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 dl kyslej smotany, 50 g francúzskej ostrej horčice, citrón, petržlenovú vňať, 2 lyžice masla.

Postup

Krok 1

Očistené, vypitvané, umyté a osušené makrely (aj s hlavou) sa z vnútornej strany ochutia časťou soli a korenia. Upravené ryby sa uložia do vhodnej nádoby na zapekanie tak, aby sa neprekrývali. Smotana sa rozmieša s horčicou, citrónovou šťavou, najemno nasekanou petržlenovou vňaťou, pridá sa soľ a mleté čierne korenie. Pripravenou smotanou sa makrely zalejú, navrch sa rozloží na kúsky nakrájané maslo a vloží do rozohriatej rúry piecť (podľa veľkosti 25 až 30 minút) domäkka. Vhodná príloha: rôzne upravené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 830
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

831

Podobné recepty:
  • Ryba s hranolčekmi

    Ryba s hranolčekmi

  • Aljašská treska s citrónovou omáčkou

    Aljašská treska s citrónovou omáčkou

  • Cestovinová párty

    Cestovinová párty

kuk