Makrela v horčici
2015-09-29Ingrediencie
- 1 kg vypitvanej makrely, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 dl kyslej smotany, 50 g francúzskej ostrej horčice, citrón, petržlenovú vňať, 2 lyžice masla.
Postup
Krok 1
Očistené, vypitvané, umyté a osušené makrely (aj s hlavou) sa z vnútornej strany ochutia časťou soli a korenia. Upravené ryby sa uložia do vhodnej nádoby na zapekanie tak, aby sa neprekrývali. Smotana sa rozmieša s horčicou, citrónovou šťavou, najemno nasekanou petržlenovou vňaťou, pridá sa soľ a mleté čierne korenie. Pripravenou smotanou sa makrely zalejú, navrch sa rozloží na kúsky nakrájané maslo a vloží do rozohriatej rúry piecť (podľa veľkosti 25 až 30 minút) domäkka. Vhodná príloha: rôzne upravené zemiaky.