Makrela pečená na grécky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg vypitvanej makrely, 1 lyžičku soli, 1 dl oleja, 1 cibuľu, 150 g čerstvých šampiňónov, 100 g konzervovaných olív, 1 dl červeného vína, 100 g rajčiakového pretlaku, 75 g kečupu, 1 lyžicu cukru.

Postup

Krok 1

Očistená, vypitvaná, umytá a osušená makrela sa nakrája na 200 g kusy na porciu. Nakrájaná ryba sa osolí a opečie na oleji z obidvoch strán dočervena. Vo zvyšku oleja po pečení sa opraží na plátky nakrájaná cibuľa a šampiňóny a zalejú sa červeným vínom. K šampiňónom sa pridá rajčiakový pretlak, na plátky nakrájané olivy, kečup, podľa potreby sa dochutí cukrom a spolu sa krátko povarí. Do pripravenej omáčky sa vložia opečené kusy makrely a spolu sa prehrejú. Pečená ryba sa položí na tanier a podleje omáčkou s vložkou šampiňónov a olív. Vhodné prílohy: opekané zemiaky, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 909
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

910

Podobné recepty:
  • Pstruh na drevenom uhlí

    Pstruh na drevenom uhlí

  • Mušle na rajčinách

    Mušle na rajčinách

  • Pstruh na španielsky spôsob

    Pstruh na španielsky spôsob

kuk