Tekvicový prívarok I

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 cibuľa, rastlinný olej, 600 g tekvice, 30 g hladkej múky, soľ, umelé sladidlo, ocot, nadrobno posekaný čerstvý kôpor.

Postup

Krok 1

Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadrovníka, postrúhame na hrubom strúhadle a pridáme k cibuľovému základu. Podlejeme vodou a dusíme takmer do mäkka. Potom tekvicu zahustíme hladkou múkou, ktorú sme rozhabarkovali v troche studenej vody. Ešte krátko povaríme, osolíme a dochutíme trochou umelého sladidla, octom a nadrobno posekaným čerstvým kôprom. Vhodnou prílohou k takto pripravenému tekvicovému prívarku sú zemiaky, ktoré pripravíme spôsobom uvedeným v predošlom recepte. Niekto dá prednosť celozrnnému chlebu alebo celozrnnému pečivu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1473
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1474

Podobné recepty:
  • Sójové lečo s patizónmi

    Sójové lečo s patizónmi

  • Zapekané rybie filé so syrom

    Zapekané rybie filé so syrom

  • Dusené sójové plátky

    Dusené sójové plátky

kuk