Tekvicový prívarok I
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina
Ingrediencie
- 1 cibuľa, rastlinný olej, 600 g tekvice, 30 g hladkej múky, soľ, umelé sladidlo, ocot, nadrobno posekaný čerstvý kôpor.
Postup
Krok 1
Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadrovníka, postrúhame na hrubom strúhadle a pridáme k cibuľovému základu. Podlejeme vodou a dusíme takmer do mäkka. Potom tekvicu zahustíme hladkou múkou, ktorú sme rozhabarkovali v troche studenej vody. Ešte krátko povaríme, osolíme a dochutíme trochou umelého sladidla, octom a nadrobno posekaným čerstvým kôprom. Vhodnou prílohou k takto pripravenému tekvicovému prívarku sú zemiaky, ktoré pripravíme spôsobom uvedeným v predošlom recepte. Niekto dá prednosť celozrnnému chlebu alebo celozrnnému pečivu.