Kamenáč s holandskou omáčkou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg mrazeného kamenáča, soľ, 1 väčší citrón, 3/4 l vody, 2,5 dl holandskej omáčky, citrón na ozdobenie.

Postup

Krok 1

Z rozmrazeného, očisteného, chrbtovej kosti zbaveného, umytého a osušeného kamenáča sa nakrája filé, 180 g na porciu. Pripravené filé sa vloží do horúcej osolenej, citrónom okyslenej vody a pomaly sa varí tiahnutím domäkka. Uvarené filé z kamenáča sa kladie na tanier, navrchu sa ozdobí rezom alebo plátkom citróna a steblami petržlenovej vňate. V omáčniku sa osobitne podáva holandská omáčka. Vhodná príloha: varené zemiaky s maslom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 756
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

757

Podobné recepty:
  • Pstruh s mandľami

    Pstruh s mandľami

  • Lieň na viedenský spôsob

    Lieň na viedenský spôsob

  • Krevety na cesnaku II

    Krevety na cesnaku II

kuk