Jazyk morský na jadranský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg mrazeného morského jazyka, 20 ks olív plnených údeným lososom, 2 lyžice masla, 2,5 dl bieleho vína, 1 cibuľu, 2 dl holandskej omáčky, 100 g konzervovanej kapie, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Z rozmrazeného, očisteného, umytého, osušeného morského jazyka sa nakrájajú tenké plátky (4 ks x 50 g) s hmotnosťou 200 g na porciu. Do nakrájaných plátkov sa zabalí plnená oliva s lososom a upevní špáradlom. Pripravené závitky sa vložia do kastróla, pridá sa čerstvé maslo, na plátky nakrájaná cibuľa, osolí a zaleje vínom. Pod pokrývkou sa dusí v rúre asi 10 minút. Udusená ryba sa vyberie a uchová v teple. Šťava sa precedí a zamieša sa do hotovej holandskej omáčky. Pri podávaní sa závitky bez špáradiel uložia na tanier, polejú holandskou omáčkou a ozdobia kolieskom kapie a v prostriedku najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. (Odporúča sa podávať v servírovacej nádobe - timbále alebo v jenskom skle.) Vhodná príloha: rôzne upravené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 805
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

806

Podobné recepty:
  • Pstruh z vajcovou omáčkou

    Pstruh z vajcovou omáčkou

  • Baklažán zapečený so zubáčom

    Baklažán zapečený so zubáčom

  • Losos so zeleninou a olivami

    Losos so zeleninou a olivami

kuk