Špenátový prívarok

2015-09-29

Ingrediencie

  • 750 g špenátových listov alebo 1 kocka mrazeného špenátu, rastlinný olej, 1 cibuľa, 30 g hladkej múky, soľ, 2 strúčiky cesnaku.

Postup

Krok 1

Umyté špenátové listy so stopkami uvaríme v osolenej vode. Scedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Z rastlinného oleja, nadrobno posekanej cibule a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme studenou vodou. Povaríme a pridáme pomletý špenát alebo kocku mrazeného špenátu, ktorý sme mierne rozmrazili a posekali na menšie kúsky. Pomiešame a necháme prejsť varom. Nakoniec podľa chuti pridáme soľ a rozotretý cesnak. Vhodnou prílohou k takto pripravenému špenátu sú zemiaky, ktoré sme očistili, umyli, pokrájali na štvrtky a uvarili v osolenej vode.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1940
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1941

Podobné recepty:
  • Krupicová polievka s karfiolom

    Krupicová polievka s karfiolom

  • Prívarok z kyslej kapusty

    Prívarok z kyslej kapusty

  • Rizoto s lečom

    Rizoto s lečom

kuk