Špenátový prívarok
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina
Ingrediencie
- 750 g špenátových listov alebo 1 kocka mrazeného špenátu, rastlinný olej, 1 cibuľa, 30 g hladkej múky, soľ, 2 strúčiky cesnaku.
Postup
Krok 1
Umyté špenátové listy so stopkami uvaríme v osolenej vode. Scedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Z rastlinného oleja, nadrobno posekanej cibule a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme studenou vodou. Povaríme a pridáme pomletý špenát alebo kocku mrazeného špenátu, ktorý sme mierne rozmrazili a posekali na menšie kúsky. Pomiešame a necháme prejsť varom. Nakoniec podľa chuti pridáme soľ a rozotretý cesnak. Vhodnou prílohou k takto pripravenému špenátu sú zemiaky, ktoré sme očistili, umyli, pokrájali na štvrtky a uvarili v osolenej vode.