Kvaková polievka s krúpami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina
Ingrediencie
- 250 g kvaky, 4 stredne veľké zemiaky, soľ, 2 lyžice krúpou, rastlinný olej, 30 g hladkej múky, mleté čierne korenie, nadrobno posekaná čerstvá zelerová vňať.
Postup
Krok 1
Očistenú a umytú kvaku pokrájame na malé kocky. Vložíme do studenej vody, privedieme do varu a krátko povaríme. Potom pridáme očistené a pokrájané zemiaky, osolíme a varíme do polomäkka. Krúpy prepláchneme studenou vodou a vsypeme k polievkovému základu. Keď je všetko mäkké, pridáme zápražku, ktorú sme si pripravili z rastlinného oleja a hladkej múky. Okoreníme mletým čiernym korením a nakoniec dochutíme nadrobno posekanou čerstvou zelerovou vňaťou.