Pečený úhor obložený

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg stiahnutého úhora, 1 lyžičku soli, 2 citróny, citrónovú šťavu, 2 dl hovädzieho vývaru, 100 g masla, 4 lyžice strúhanky, 4 vajcia, 100 g chrenu.

Postup

Krok 1

Očistený, z kože stiahnutý, vypitvaný, umytý úhor sa nakrája na asi 3 cm kúsky, 180 g na porciu. Nakrájaný úhor sa osolí a nechá odležať. Odležaná ryba sa striedavo s plátkami olúpaných citrónov napichuje na ihlicu, pokvapká citrónovou šťavou, dá na pekáč a na polovičke masla sa pečie domäkka. Počas pečenia sa ryba polieva vývarom. Z ihlice stiahnutý upečený úhor sa kladie na tanier, posype strúhankou opraženou na masle, strúhaným chrenom a obloží plátkami natvrdo uvarených vajec. Šťava sa podáva osobitne v omáčniku. Vhodné prílohy: varené zemiaky s maslom, hlávkový šalát s chrenom, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 769
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

770

Podobné recepty:
  • Treska na taliansky spôsob

    Treska na taliansky spôsob

  • Losos na kráľovský spôsob

    Losos na kráľovský spôsob

  • Filé zo zubáča na spôsob mlynárky

    Filé zo zubáča na spôsob mlynárky

kuk