Pečený úhor obložený
2015-09-29Ingrediencie
- 1,2 kg stiahnutého úhora, 1 lyžičku soli, 2 citróny, citrónovú šťavu, 2 dl hovädzieho vývaru, 100 g masla, 4 lyžice strúhanky, 4 vajcia, 100 g chrenu.
Postup
Krok 1
Očistený, z kože stiahnutý, vypitvaný, umytý úhor sa nakrája na asi 3 cm kúsky, 180 g na porciu. Nakrájaný úhor sa osolí a nechá odležať. Odležaná ryba sa striedavo s plátkami olúpaných citrónov napichuje na ihlicu, pokvapká citrónovou šťavou, dá na pekáč a na polovičke masla sa pečie domäkka. Počas pečenia sa ryba polieva vývarom. Z ihlice stiahnutý upečený úhor sa kladie na tanier, posype strúhankou opraženou na masle, strúhaným chrenom a obloží plátkami natvrdo uvarených vajec. Šťava sa podáva osobitne v omáčniku. Vhodné prílohy: varené zemiaky s maslom, hlávkový šalát s chrenom, na porciu rez citróna.