Šťuka na kúpeľný spôsob
2015-09-29Ingrediencie
- 1 kg vypitvanej šťuky, 1 lyžičku soli, citrón, 1 lyžicu masla, 2 dl kyslej smotany, 100 g parmezánu, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Očistená, vypitvaná, umytá šťuka sa rozreže na polovicu, čiastočne vykostí a nakrája sa filé s hmotnosťou 170 g na porciu. Jednotlivé porcie sa osolia, pokvapkajú citrónovou šťavou a nechajú marinovať. Filé sa uloží do vhodnej vymastenej nádoby, zaleje sa kyslou smotanou, posype strúhaným parmezánom a vloží do rúry piecť. Upečené porcie šťuky sa pri podávaní posypú sekanou petržlenovou vňaťou. (Upravovať šťuku týmto spôsobom je vhodné v gratinkách po jednej alebo viacerých porciách a priamo v nich aj podávať.) Vhodné prílohy: varené zemiaky, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.