Šťuka na grécky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g vypitvanej šťuky, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, tymian, 0,5 dl oleja, 1 cibuľu, 100 g rajčiakového pretlaku, 150 g olúpaných zemiakov, citrón.

Postup

Krok 1

Očistená, vypitvaná, dobre umytá a osušená šťuka sa osolí, okorení, brušná dutina sa posype tymianom a nechá chvíľu odležať. Do vhodnej nádoby na rozohriatý olej sa rozloží na tenké plátky nakrájaná cibuľa, varené zemiaky, na plátky nakrájané olúpané rajčiaky a olúpaný, na plátky nakrájaný citrón. Na tento podklad sa položí šťuka, vloží sa do silno rozohriatej rúry prudko zapiecť, potom sa mierne podleje vodou a zvoľna dopeká. Počas pečenia sa podľa potreby podlieva vodou. Ryba sa polieva vlastnou šťavou. (Môže sa piecť v gratinke.) Pri podávaní sa porcia pečenej šťuky obloží zmesou, na ktorej sa piekla. Vhodné prílohy: opekané zemiaky, rôzne druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 925
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

926

Podobné recepty:
  • Gratinovaný morský jazyk na francúzsky spôsob

    Gratinovaný morský jazyk na francúzsky spôsob

  • Makrela na grécky spôsob

    Makrela na grécky spôsob

  • Kapor so smotanou a jablkami

    Kapor so smotanou a jablkami

kuk