Kapustová polievka s rajčiakovým pretlakom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g hlávkovej kapusty, rastlinný olej, drvená rasca, muškátový kvet, mleté čierne korenie, 40 g hladkej múky, 1,25 l vody, 4 lyžice rajčiakového pretlaku, ocot, umelé sladidlo, soľ.

Postup

Krok 1

Kapustu zbavíme hlúbovitých častí, pokrájame na tenké rezance a opražíme na rastlinnom oleji spolu s drvenou rascou. Pridáme muškátový kvet a mleté čierne korenie, poprášime múkou, podlejeme trochou vody a podusíme. Keď je kapusta takmer mäkká, dolejeme zvyšok vody, pridáme rajčiakový pretlak a dovaríme. Nakoniec dochutíme podľa vlastnej chuti octom, trochou umelého sladidla a soľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2016
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2017

Podobné recepty:
  • Rizoto so zeleninou

    Rizoto so zeleninou

  • Cibuľová omáčka I

    Cibuľová omáčka I

  • Reďkovkový šalát s jogurtom

    Reďkovkový šalát s jogurtom

kuk