Kapustová polievka s rajčiakovým pretlakom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina
Ingrediencie
- 400 g hlávkovej kapusty, rastlinný olej, drvená rasca, muškátový kvet, mleté čierne korenie, 40 g hladkej múky, 1,25 l vody, 4 lyžice rajčiakového pretlaku, ocot, umelé sladidlo, soľ.
Postup
Krok 1
Kapustu zbavíme hlúbovitých častí, pokrájame na tenké rezance a opražíme na rastlinnom oleji spolu s drvenou rascou. Pridáme muškátový kvet a mleté čierne korenie, poprášime múkou, podlejeme trochou vody a podusíme. Keď je kapusta takmer mäkká, dolejeme zvyšok vody, pridáme rajčiakový pretlak a dovaríme. Nakoniec dochutíme podľa vlastnej chuti octom, trochou umelého sladidla a soľou.