Mieň na baskický spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g vypitvaného mieňa, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1 dl oleja, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 200 g rajčiakov, šafran, 2 lyžice mlieka, 1 lyžicu hladkej múky, 100 g tvrdého syra.

Postup

Krok 1

Očistené, vypitvané, umyté v studenej vode, osušené miene sa nakrájajú s hmotnosťou 150 g na porciu (môže sa krájať aj na dva kusy). Na tretine rozohriateho oleja sa zapení nadrobno nakrájaná cibuľa, so soľou rozotrený cesnak, pridajú sa olúpané a jadrovníkov zbavené rajčiaky, časť soli, mletého čierneho korenia a vydusí sa na tuk. Táto zmes sa prepasíruje cez sito (alebo v mixéri sa rozmixuje) a nakoniec sa pridá šafran. Porcie rýb sa osolia, okorenia, namočia do mlieka, obalia v múke a opečú na ďalšej tretine rozohriateho oleja z obidvoch strán. Opečené porcie ryby sa vložia do vhodnej nádoby vymastenej zvyškom oleja, polejú pripravenou zmesou a v rozohriatej rúre sa pečú domäkka. Počas pečenia sa polievajú šťavou po opekaní a podľa potreby sa podlievajú rybím vývarom. Pred dopečením sa porcie rýb posypú strúhaným syrom a zapečú. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, sendvič, biele pečivo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 742
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

743

Podobné recepty:
  • Ryba na masle s tofu a pomarančom

    Ryba na masle s tofu a pomarančom

  • Lahodný zubáč s gaštanmi na ružičkovom keli

    Lahodný zubáč s gaštanmi na ružičkovom keli

  • Kambala na spôsob mornay

    Kambala na spôsob mornay

kuk