Lieň na viedenský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg vypitvaného lieňa, 1 lyžičku soli, 50 g slaniny, 25 g rezov zo sardely, 2 lyžice masla, 2 dl bieleho vína.

Postup

Krok 1

(Podľa možností sa vyberú liene rovnakej veľkosti; asi 200 g kusy.) Očistené, vypitvané, umyté liene sa mierne osolia znútra aj zvonka. Pripravené liene sa ukladajú na vhodný pekáč (do gratinovacej nádoby) striedavo s plátkami slaniny a sardelovými rezmi. Navrch sa položia kúsky masla, podlejú sa časťou červeného vína a vložia do mierne rozohriatej rúry piecť. Počas pečenia sa ryby polievajú vlastnou šťavou - výpekom. Podľa potreby sa dolieva víno a pečú sa domäkka. Pečené porcie lieňa sa podlievajú vlastnou šťavou. Vhodné prílohy: varené zemiaky s maslom, dusená ryža, varené cestoviny s maslom, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 806
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

807

Podobné recepty:
  • Dary mora s nivou

    Dary mora s nivou

  • Pečený úhor obložený

    Pečený úhor obložený

  • Ryba v chlebovej kôrke

    Ryba v chlebovej kôrke

kuk