Kapor na spôsob chambord

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g vypitvaného kapra, 1 lyžičku soli, 4 lyžice masla, 1,5 dl červeného vína, 1 dl rybieho vývaru, 1 malú cibuľu, 100 g čerstvých šampiňónov, 100 g mliečia z kapra, mleté čierne korenie, 0,5 dl bieleho vermútu suchého, 1 dl omáčky základnej hnedej.

Postup

Krok 1

Očistený, vypitvaný, na polovicu rozkrojený kapor sa umyje vo vode a nechá odkvapkať. Z polovíc kapra sa nakrájajú porcie asi 150 g a osolia. Pripravené porcie rýb sa vložia do štvrtinou masla vymastenej nádoby, zalejú červeným vínom a podľa potreby rybím vývarom. Nádoba sa zakryje alobalom a vloží do rúry dusiť domäkka. Mäkké udusené ryby sa preložia do štvrtinou masla vymastenej ohňovzdornej nádoby. Na štvrtinu masla s cibuľou sa pridajú nadrobno nasekané, očistené šampiňóny, najemno nasekané, očistené mliečie, osolí, okorení a spolu sa dusí. Na tuk vydusené šampiňóny s mliečím sa zalejú šťavou z rýb, pridá sa vermút a krátko sa povarí. Potom sa zaleje hnedou omáčkou a spolu sa varí do požadovanej hustoty. Do omáčky sa pridá zvyšok masla a naleje sa na udusenú rybu v ohňovzdornej nádobe. Nádoba sa vloží do silne rozohriatej rúry zapiecť. Vhodná príloha: varené zemiaky s petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 864
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

865

Podobné recepty:
  • Filé z lososa pečené s uhorkou

    Filé z lososa pečené s uhorkou

  • Kamenáč na andalúzsky spôsob

    Kamenáč na andalúzsky spôsob

  • Losos na spôsob mlynárky

    Losos na spôsob mlynárky

kuk