Vyprážaný kapor na anglický spôsob
2015-09-29Ingrediencie
- 800 g vypitvaného kapra, 1 lyžičku soli, kajenské korenie, štipku muškátového kvetu, 1 menšiu cibuľu, štipku tymianu, mleté čierne korenie, citrónovú kôru, 1 lyžicu hladkej múky, olej na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Očistený, vypitvaný, v studenej vode umytý kapor sa nakrája na porcie asi 150 g. Nakrájané porcie ryby sa osolia, okorenia mletým čiernym korením, muškátovým kvetom a tymianom a posypú nadrobno nakrájanou cibuľou a strúhanou citrónovou kôrou. Takto upravená ryba sa nechá v chlade odležať za občasného obracania asi 15 minút. Odležané porcie ryby sa poprášia múkou a vypražia v rozohriatom oleji z obidvoch strán dočervena a domäkka. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, sardelová omáčka, na porciu rez citróna.