Vyprážaný kapor na anglický spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g vypitvaného kapra, 1 lyžičku soli, kajenské korenie, štipku muškátového kvetu, 1 menšiu cibuľu, štipku tymianu, mleté čierne korenie, citrónovú kôru, 1 lyžicu hladkej múky, olej na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Očistený, vypitvaný, v studenej vode umytý kapor sa nakrája na porcie asi 150 g. Nakrájané porcie ryby sa osolia, okorenia mletým čiernym korením, muškátovým kvetom a tymianom a posypú nadrobno nakrájanou cibuľou a strúhanou citrónovou kôrou. Takto upravená ryba sa nechá v chlade odležať za občasného obracania asi 15 minút. Odležané porcie ryby sa poprášia múkou a vypražia v rozohriatom oleji z obidvoch strán dočervena a domäkka. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, sardelová omáčka, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 802
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

803

Podobné recepty:
  • Žabie stehienka na luganský spôsob

    Žabie stehienka na luganský spôsob

  • Slávnostné rybie filé

    Slávnostné rybie filé

  • New Orleans gumbo

    New Orleans gumbo

kuk