Filé z kapra na třeboňský spôsob

2018-02-14

Popis

Filé z kapra na třeboňský spôsob. Vhodná príloha: varené zemiaky, zemiakové pyré.

Ingrediencie

  • 1 kg vypitvaného kapra
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 0,75 dl oleja
  • 2 lyžica masla
  • petržlenovú vňať
  • 3 ks citróny

Postup

Krok 1

Očistený, vypitvaný kapor sa vykostí, umyje, osuší a nakrája sa filé s hmotnosťou asi 160 g. Porcie rýb sa osolia, okorenia a nechajú sa chvíľu odležať. Filé sa obalí v múke a upečie na rozohriatom oleji z obidvoch strán dočervena a domäkka. Pri podávaní na teplom tanieri sa porcia filé poleje rozpusteným maslom, obloží na plátky nakrájaným citrónom a navrchu sa posype nasekanou petržlenovou vňaťou. Vhodná príloha: varené zemiaky, zemiakové pyré.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 889
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

890

Podobné recepty:
  • Rybie filé v rajčinovej omáčke

    Rybie filé v rajčinovej omáčke

  • Rybie filé v cestíčku

    Rybie filé v cestíčku

  • Kamenáč pečený na taliansky spôsob

    Kamenáč pečený na taliansky spôsob

kuk