Kapor na provensálsky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g vypitvaného kapra, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 0,5 dl oleja, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice masla, 3 rajčiaky, 3 lyžice rajčiakového pretlaku, 1 dl vývaru z rýb, 1 dl bieleho vína, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistený, vypitvaný, v studenej vode umytý kapor sa osuší a nakrája na asi 150 g porcie. Pripravené ryby sa osolia, okorenia a opečú na oleji, mierne zalejú vývarom a pečú sa takmer domäkka. Na polovičnom množstve masla sa opraží na jemné plátky nakrájaná cibuľa a so soľou rozotretý cesnak. Pridajú sa olúpané, jadierok zbavené, na osminky nakrájané rajčiaky, rajčiakový pretlak, osolí sa a krátko podusí. Do zeleninovej zmesi sa vloží opečená ryba, pridá zvyšok masla, víno a spolu sa podusí. Pri podávaní porcie kapra sa polejú zeleninovou zmesou a navrchu posypú sekanou petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 893
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

894

Podobné recepty:
  • Filé z tuniaka pečené na grile

    Filé z tuniaka pečené na grile

  • Treska na dalmátsky spôsob

    Treska na dalmátsky spôsob

  • Losos na holandský spôsob

    Losos na holandský spôsob

kuk